Site-ul oficial al Liceului Teoretic "Ion Luca" din Vatra Dornei!

Activități extrașcolare

Regal cinematografic

Regal cinematografic: "THE FISHER KING", "THE TRUMAN SHOW", "DANGEROUS MINDS", continuat de discuții libere.

Organizatori: profesor Mihai CIOATĂ & Gabriela HEIDEL

100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Centenarul Unirii Basarabiei cu România, celebrat la Vatra Dornei - Click pentru a citi articolul

Marți, 27 martie 2018, la Vatra Dornei, a fost organizată o manifestare de amploare pentru a celebra 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul a fost inițiat de Liceul Teoretic ”Ion Luca” din localitate, în parteneriat cu Primăria Municipiului Vatra Dornei, toate școlile gimnaziale din oraș, Liceul Tehnologic „Vasile Deac” și Asociația Culturală „Pro Basarabia și Bucovina”.

Inițiatorii (prof. Liviu Carp și conducerea Liceului Teoretic „Ion Luca”) au considerat că ziua de 27 martie este un bun prilej pentru ca întreaga comunitate să fie alături de generația tânără, pentru a transmite ce înseamnă respectul față de înaintași, iubirea de locurile natale, recunoștința pentru cei care s-au sacrificat pentru neam și țară, precum și încrederea în viitorul nostru și al copiilor noștri.

Pentru a marca importanța unei generații de excepție care, acum 100 de ani, a făcut posibilă înfăptuirea Marii Uniri, au luat cuvântul dl. Ilie Boncheș primarul Municipiului Vatra Dornei, dl. Ciprian Vrînceanu , profesor de istorie la Liceul Teoretic „Ion Luca”, dna Paraschiva Abutnăriței, reprezentantă a Asociației Culturale „Pro Basarabia și Bucovina”, eleva Andreea Arsene, din partea Consiliului Școlar al Elevilor de la Liceul Teoretic „Ion Luca” precum și elevii – excelenți recitatori, Uță Minerva-Ștefana, de la același liceu și Barbir Vasile de la Școala Gimnazială nr. 4.

La finalul manifestării, care a avut loc în centrul municipiului Vatra Dornei, sute de elevi, cadre didactice, reprezentanți ai Consiliului Local, invitați din comunitate și simpli trecători și-au dat mâna pentru a dansa Hora Unirii, fluturând steaguri și baloane tricolore. Elevii Liceului Teoretic „Ion Luca” au distribuit trecătorilor semne de carte inscripționate, realizate sub coordonarea dnei prof. de istorie Liliana Cernușcă și a consilierului educativ, prof. Andreia Păștinaru.

Ziua mondială a apei- 22 martie 2018

"În fiecare picătură de apă, este o poveste de viata!"

Ziua mondială a apei- 22 martie 2018, a fost marcată la Liceul Teoretic ,,Ion Luca” Vatra Dornei prin activitatea ,,Mesaje de ziua apei”, desfășurată în cadrul Programului mondial Eco-Școala de elevii clasei a XI-a B, coordonați de prof. Acatrinei Irinel Mioara.

Au fost realizate postere și s-au transmis mesaje despre apă și îndemnuri privind reducerea poluării acesteia, realizându-se și un studiu de caz ,,Problema apei potabile în Africa”. Imaginile și datele selectate de elevi au avut un impact deosebit, iar produsele finale ale muncii lor au fost expuse pe holul de la parterul școlii.

Work-shop conflictul si metode de rezolvare a problemelor

Reprezentantii elevilor au participat azi la un work-shop pe tema conflictului si a metodelor de rezolvare a problemelor... 6 ore de implicare pentru identificarea situatiilor conflictuale, exersarea limbajului asertiv, cautarea de solutii pentru problemele din mediul scolar....

Curs de PUBLIC SPEAKING

Frica vorbitului în public poate fi depășită. O demonstrează tinerii frumoși de la "Ion Luca" la fiecare curs de PUBLIC SPEAKING. Felicitări!

"Săptămâna nonviolenței în mediul școlar” 30 ianuarie-2 februarie 2018

Elevii claselor a IX a A, a IXa B, a IX a C, a XII a E au marcat ziua nonviolenței în mediul școlar prin realizarea de postere, creații literare, dar și dezbateri. Felicitari, elevilor și cadrelor didactice coordonatoare ( Păstinaru Andreia, Todașcă Adriana, GÎm Lavinia, Marinca Mihaiela)

Vezi mai mult ->