Site-ul oficial al Liceului Teoretic "Ion Luca" din Vatra Dornei!

Activități extrașcolare

Ziua Verde a Eco-Școlilor

Ziua Verde a Eco-Școlilor a fost marcată de elevii clasei a XI-a E, Liceul Teoretic ,,Ion Luca” V. Dornei în data de 11 noiembrie 2022, prin plantarea a doi meri din specia Golden și Florina în curtea laterală a școlii.

A fost un exercițiu de voluntariat, la care au participat cu interes cei 25 de elevi ai clasei, activitatea având mai multe etape: achiziționarea celor doi arbori, a turbei necesare pentru plantare; plantarea propriu-zisă și diseminarea activității.

Sperăm ca peste doi ani să putem culege fructe din merii cultivați cu drag, într-o zi târzie de toamnă!

Coordonator, prof. Acatrinei Irinel Mioara


Raport #Climateconnect

Liceul Teoretic ,,Ion Luca” Vatra Dornei s-a înscris în Campania #CLIMATECONNECT EU Civil Protection and Humanitarian Aid – ECHO, organizând o activitate interactivă cu 20 de elevi ai clasei a X-a E, în data de 20 mai 2022, în colaborare cu platforma Guerrilla Verde.ro, ce coordonează campania la nivelul României.

Scopul #CLIMATECONNECT este de a inspira si de implica elevii, în mediul lor școlar, printr-un eveniment/cadru în care să poată fi prezentată și activitatea DG ECHO privind schimbările climatice.

În luna mai 2022, Departamentul European de Protecție Civilă și Ajutor Umanitar desfășoară o campanie de conștientizare privind acțiunile umanitare desfășurate în țările din lumea a treia, afectate de impactul schimbărilor climatice. Grup țintă al proiectului sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 – 26 ani (Generația Z) din 10 țări ale UE: Italia, Lituania, Bulgaria, Franța, Grecia, Spania, Polonia, România, Olanda, Germania, tineri interesați de combaterea efectelor schimbărilor climatice.

Activitatea "Să vorbim despre efectele climei” a avut mai multe etape:

  • → prezentarea datelor generale despre proiect și acțiunile U.E. privind ajutorarea țărilor afectate de efectele climei
  • → prezentarea a două scurte materiale video ce ilustrează două situații concrete de comunități afectate de fenomene climatice extreme:
    •Dominican Republic: 59 seconds https://youtu.be/bS3J4nANGgwși
    •Zimbabwe: 59 seconds https://youtu.be/RnaY1tde6wo
  • → împărțirea elevilor pe trei grupe, ce și-au ales ca nume fenomene naturale ce pot afecta comunitățile umane: Tornade, Uragane, Incendii
  • → realizarea unui poster care să reflecte părerea elevilor privind răspunsul la întrebarea 1, propusă în proiect:

1.Ce efecte, directe sau indirecte, vor avea schimbările climatice asupra comunității, regiunii sau țării dumneavoastră?
respectiv

2.Au țările mai puțin vulnerabile responsabilitatea de a aborda efectele umanitare ale schimbărilor climatice și ale hazardelor naturale asupra comunităților vulnerabile?, precizând opinia lor privind intervenția țărilor din U.E. în comunitățile afectate.

- Prezentarea posterelor pe grupe și dezbaterea conținutului acestora, punctând o parte din problemele ce apar în comunitățile afectate de schimbările climatice: crize economice, alimentare, politice, urmate de crize sociale, migrații și conflicte, respectiv rolul U.E. în aceste situații: alocarea de fonduri, sprijin politic, programe de ajutorare, mediere a conflictelor, primire de refugiați etc.

- Promovarea activității pe site-ul liceului http://ionlucavd.ro/

Coordonator, prof. Acatrinei Irinel Mioara

Colaborator, informatician Luca Luminița

"Experințe geografice- AMFITEATRUL VIRTUAL"

"De la distracție la inspirație...construim hărți 3D” a fost tema unei noi prelegeri a Amfiteatrului virtual organizat de Universitatea București- Facultatea de geografie, alături de dna lector, prof. dr. Andreea Andra Topârceanu fiind și 27 de elevi ai clasei a X-a E a Liceului Teoretic ,,Ion Luca” V. Dornei, cât și alți elevi ai altor licee din țară. Activitatea s-a desfășurat în data de 25 februarie 2022, în sala ROSE a liceului nostru, online, în cadrul Proiectului ,,Călător pe Planeta Albastră- Experiențe geografice”.

S-a pornit de la întrebări de tipul: Ce este relieful?, Ce este harta? Ce înseamnă reducerea la scară?, ajungând apoi la realizarea hărților 2D. Am aflat cum putem folosi tehnologia pentru a vedea detalii din teren, respectiv de a transforma harta 2D în 3D, de a putea roti imaginile pentru a avea o imagine de ansamblu a realității geografice, respectiv de a realiza hărți 3D pentru ca viața noastră să fie mai ușoară, să avem mai multe informații despre diferite zone, în timp real, pentru diferite folosințe: turism, trafic etc.

Colaborator, informatician Luminița Luca

Coordonator la nivelul școlii: prof. Irinel Mioara Acatrinei

”Împreună pentru un Internet mai bun!” 8 februarie 2022 , ”Ziua Internațională a Siguranţei pe Internet”

Pentru a atrage atenția asupra problemelor emergente din mediul online și a face din Internet un loc mai sigur și mai bun pentru copii și tineri, Ziua Siguranței pe Internet (SID)* este sărbătorită în fiecare an.
Anul acesta, cea de-a XIX-a ediție a Zilei Siguranței pe Internet am sărbătorit-o astăzi marți, 8 februarie 2022
Clasa a IX-a B, Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei
Prof. coordonator, Todașcă Adriana

"Experințe geografice- AMFITEATRUL VIRTUAL"

Vineri, 28 ianuarie 2022, în Sala ROSE a liceului, șapte elevi din clasa a XI-a D au participat, la invitația Universității din București- Facultatea de Geografie, la a II-a ediție a ,,Programului de prelegeri și ateliere online pentru elevii din învățământul preuniversitar- AMFITEATRUL VIRTUAL”.
Tema prezentării a fost una de interes ,,Hazarde geografice din România versus activități turistice”, elevii participanți parcurgând capitolul despre,, Hazarde naturale și antropice” în semestrul I al acestui an școlar.
Prezentarea a fost interactivă, cu imagini sugestive și simulări pe calculator a unor hazarde posibil a se produce în zonele turistice din România, prezenți fiind elevi din țară, atât din clasele gimnaziale cât și din cele liceale.
Participarea noastră la acest atelier face parte din activitățile Proiectul ,,Călător pe Planeta Albastră- experiențe geografice”, desfășurat în acest an școlar, la nivelul școlii.
Mulțumesc pentru implicare elevilor: Teofana Acatrinei, Raluca Antoche, Romina Sabo, Denisa Cîrceie, Aura Coca, Denisa Stolarciu și Sebastian Gheorghiță.

Coordonatori- prof. Irinel Mioara Acatrinei și informatician Luminița Luca

”Ion Luca, în ”Alb și negru”, după 127 de ani”

În fiecare an, la Liceul Teoretic ”Ion Luca” luna decembrie este marcată de activități dedicate celui care a dat numele liceului.
Anul acesta, pe data de 21 decembrie 2021, în Sala de Conferințe (Aula liceului) s-a desfășurat evenimentul: ”Ion Luca, în ”Alb și negru”, după 127 de ani”.
Elevii clasei a XI-a A: Petcu Maria, Enea Andreea, Todașcă Andrei și Cîrceie Emilian au pregătit pentru clasele a IX-a A, a IX-a B, a IX-a C și a IX-a D, o prezentare amplă cuprinzând aspecte legate de viața, opera și activitatea dramaturgului Ion Luca; un joc de rol și un concurs tematic, sub coordonarea dir. prof. Rezuș Viorica, prof. Cornețchi Daniela și prof. Todașcă Adriana.
Felicitări tuturor participanților!
Mulțumiri clasei a XI-a A, organizatorii evenimentului!
Mulțumiri elevului Candrescu Gabriel din clasa a XI-a C, creatorul afișului acestui eveniment!
Mulțumiri elevei Buculei Miruna din clasa a XII-a C, pentru fotografii!

"Fiecare DAR e o bucurie!"

Viața nu este doar bucurie sau doar suferință, ci este o călătorie în care peisajul se schimbă mereu. "Fiecare DAR e o bucurie!"-activitate caritabilă desfășurată de doamnele profesor Apetrii Ana Maria și Drăgan Delia, împreună cu elevii claselor a XII a D și a X a E.
Mulțumim Rio Bucovina pentru sponsorizare!

Târgul de știință și educație "Cu mic, cu mare...prin univers"

Vezi mai mult ->


EXPO-SCIENCES ASIA 202220 - 25 FEBRUARY 2022, UAE


• Calendarul examenului naţional de bacalaureat - Sesiunea august - septembrie 2022

• ORDIN nr. 5.151/30 august 2021 privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de bacalaureat - 2022


• Cifre de școlarizare aprobate


Anunțuri:

• Rezultat final - concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de execuție - secretar - studii superioare, grad profesional I

• Rezultate proba interviu - concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de execuție - secretar - studii superioare, grad profesional I

• Rezultate proba practică - concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de execuție - secretar - studii superioare, grad profesional I

• Rezultate proba scrisă - concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de execuție - secretar - studii superioare, grad profesional I

•Rezultate selecție dosare - concurs pentru ocuparea postului contractual vacant - muncitor - studii medii

• Rezultate selecție dosare - concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de execuție - secretar - studii superioare, grad profesional I

• Anunț concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de execuție - secretar - studii superioare, grad profesional I

• Anunț concurs pentru ocuparea postului contractual vacant - muncitor - studii medii